अधरम मधुरं (Adharam Madhuram)

अधरम मधुरं (Adharam Madhuram) गीत एक कृष्ण भजन है, जो भगवान कृष्ण की सुंदरता और प्रेम को दर्शाता है। यह गीत संस्कृत में लिखा गया है और इसका अर्थ है “सब कुछ मधुर है, मेरे प्रिय भगवान कृष्ण”।

अधरम मधुरं वीडियो (Adharam Madhuram Video)

अधरम मधुरं लिरिक्स हिंदी में (Adharam Madhuram Lyrics in Hindi)

Advertisement

अधरं मधुरं वदनं मधुरं नयनं मधुरं हसितं मधुरं
अधरं मधुरं वदनं मधुरं नयनं मधुरं हसितं मधुरं
हृदयं मधुरं गमनं मधुरं मधुराधिपते रखिलं मधुरं 
हृदयं मधुरं गमनं मधुरं मधुराधिपते रखिलं मधुरं 

वचनं मधुरं चरितं मधुरं वसनं मधुरं वलितं मधुरं
चलितं मधुरं भ्रमितं मधुरं
मधुराधिपते रखिलं मधुरं

वेणुर्मधुरो रेणुर्मधुरः पाणिर्मधुरः पादौ मधुरौ 
नृत्यं मधुरं सख्यं मधुरं
मधुराधिपते रखिलं मधुरं

गीतं मधुरं पीतं मधुरं भुक्तं मधुरं सुप्तं मधुरं
रूपं मधुरं तिलकं मधुरं
मधुराधिपते रखिलं मधुरं

करणं मधुरं तरणं मधुरं हरणं मधुरं रमणं मधुरं 
वमितं मधुरं शमितं मधुरं
मधुराधिपते रखिलं मधुरं

गुञ्जा मधुरा माला मधुरा यमुना मधुरा वीची मधुरा
सलिलं मधुरं कमलं मधुरं
मधुराधिपते रखिलं मधुरं

गोपी मधुरा लीला मधुरा युक्तं मधुरं मुक्तं मधुरं
दृष्टं मधुरं सृष्टं मधुरं 
मधुराधिपते रखिलं मधुरं

गोपा मधुरा गावो मधुरा यष्टिर्मधुरा सृष्टिर्मधुरा
दलितं मधुरं फलितं मधुरं
मधुराधिपते रखिलं मधुरं


यह मनमोहक भजन भी देखे


अधरम मधुरं लिरिक्स अंग्रेजी में (Adharam Madhuram Lyrics in English)

Adharam Madhuram Image English

Adharam madhuram vadanam madhuram nayanam madhuram hasitam madhuram
Adharam madhuram vadanam madhuram nayanam madhuram hasitam madhuram
Hṛdayam madhuram gamanam madhuram madhuraadhipate rakhilam madhuram 
Hṛdayam madhuram gamanam madhuram madhuraadhipate rakhilam madhuram 

Vachanam madhuram charitam madhuram vasanam madhuram valitam madhuram
Chalitam madhuram bhramitam madhuram
Madhuraadhipate rakhilam madhuram

Veṇurmadhuro reṇurmadhurah paaṇirmadhurah paadow madhurow 
Nṛtyam madhuram sakhyam madhuram
Madhuraadhipate rakhilam madhuram

Giitam madhuram piitam madhuram bhuktam madhuram suptam madhuram
Ruupam madhuram tilakam madhuram
Madhuraadhipate rakhilam madhuram

Karaṇam madhuram taraṇam madhuram haraṇam madhuram ramaṇam madhuram 
Vamitam madhuram shamitam madhuram
Madhuraadhipate rakhilam madhuram

Guñjaa madhuraa maalaa madhuraa yamunaa madhuraa viichii madhuraa
Salilam madhuram kamalam madhuram
Madhuraadhipate rakhilam madhuram

Gopii madhuraa liilaa madhuraa yuktam madhuram muktam madhuram
Dṛshṭam madhuram sṛshṭam madhuram 
Madhuraadhipate rakhilam madhuram

Gopaa madhuraa gaavo madhuraa yashṭirmadhuraa sṛshṭirmadhuraa
Dalitam madhuram phalitam madhuram
Madhuraadhipate rakhilam madhuram

अधरम मधुरं लिरिक्स पीडीएफ (Adharam Madhuram Lyrics PDF)

अधरम मधुरं से जुड़े कुछ प्रश्न (Adharam Madhuram FAQ)

Advertisement

अधरम मधुरं गीत का क्या अर्थ है?

अधरम मधुरं गीत का अर्थ है “सब कुछ मधुर है, मेरे प्रिय भगवान कृष्ण”। यह गीत भगवान कृष्ण की सुंदरता और प्रेम को दर्शाता है।

अधरम मधुरं गीत भक्ति संगीत में क्यों महत्वपूर्ण है?

अधरम मधुरं गीत भक्ति संगीत में एक महत्वपूर्ण गीत है क्योंकि यह भगवान कृष्ण के प्रति भक्तों के प्रेम और समर्पण को दर्शाता है। यह एक बहुत ही सुंदर और भावपूर्ण गीत है जो अक्सर भक्ति संगीत कार्यक्रमों में गाया जाता है।

अधरम मधुरं गीत किसको समर्पित है ?

अधरम मधुरं गीत भगवान श्रीकृष्ण को समर्पित है |

अधरम मधुरं गीत के गायक कौन है ?

अधरम मधुरं गीत के गायक नन्दलाल छंगा है |

अधरम मधुरं गीत कब रिलीज़ हुआ ?

अधरम मधुरं गीत 2021 में रिलीज़ हुआ |

अधरम मधुरं गीत को कब गाया जाता है ?

अधरम मधुरं गीत को अक्सर भक्ति संगीत कार्यक्रम में गाया जाता है |

आज का हमारा लेख पढ़ने के लिए हम आपकी सराहना करते हैं। कृपया अपने अनुभव हमसे साझा करने के लिए हमारे facebook group पर जुड़े और हमारे facebook page को like करे। अगर आप इस लेख में कुछ सुधार चाहते है, तो कृपया comment के माध्यम से हमसे संपर्क कर सकते है।

disclaimer

इस पोस्ट में लिखी गयी सारी जानकारियां धार्मिक और सामाजिक मान्यताओं पर आधारित है, कृपया इसे विशेषग्य की सलाह न समझे एवं poojaaarti.com किसी भी जानकारी की पुष्टि नहीं करता है और किसी भी आरती, भजन या कथा को करवाने की विधियों के लिए अपने नजदीकी विशेषग्य की राय ले।

Updated on May 10, 2024

Leave a Comment