बिल्वाष्टकम लिरिक्स (Bilvashtakam Lyrics)

बिल्वाष्टकम लिरिक्स (Bilvashtakam Lyrics) भगवान शिव के लिए एक स्तोत्र है जो बेल पत्रों के महत्व का वर्णन करता है। यह स्तोत्र भक्तों को भगवान शिव की कृपा प्राप्त करने में मदद करता है। यह मंत्र भगवान शिव के भक्तों के लिए एक लोकप्रिय मंत्र है और यह उन्हें प्रेरणा और शक्ति प्रदान करता है। यह मंत्र भक्तों को भगवान शिव के प्रति समर्पण और भक्ति का मार्ग दिखाता है।

बिल्वाष्टकम लिरिक्स संस्कृत में (Bilvashtakam Lyrics In Sanskrit)

त्रिदलं त्रिगुणाकारं त्रिनेत्रं च त्रियायुधं
त्रिजन्म पापसंहारम् ऐकबिल्वं शिवार्पणं

त्रिशाखैः बिल्वपत्रैश्च अच्चिद्रैः कोमलैः शुभैः
तवपूजां करिष्यामि ऐकबिल्वं शिवार्पणं

कोटि कन्या महादानं तिलपर्वत कोटयः
काञ्चनं क्षीलदानेन ऐकबिल्वं शिवार्पणं

काशीक्षेत्र निवासं च कालभैरव दर्शनं
प्रयागे माधवं दृष्ट्वा ऐकबिल्वं शिवार्पणं

इन्दुवारे व्रतं स्थित्वा निराहारॊ महेश्वराः
नक्तं हौष्यामि देवेश ऐकबिल्वं शिवार्पणं

रामलिङ्ग प्रतिष्ठा च वैवाहिक कृतं तधा
तटाकानिच सन्धानम् ऐकबिल्वं शिवार्पणं

अखण्ड बिल्वपत्रं च आयुतं शिवपूजनं
कृतं नाम सहस्रेण ऐकबिल्वं शिवार्पणं

उमया सहदेवेश नन्दि वाहनमेव च
भस्मलेपन सर्वाङ्गम् ऐकबिल्वं शिवार्पणं

सालग्रामेषु विप्राणां तटाकं दशकूपयोः
यज्नकोटि सहस्रस्च ऐकबिल्वं शिवार्पणं

दन्ति कोटि सहस्रेषु अश्वमेध शतक्रतौ
कोटिकन्या महादानम् ऐकबिल्वं शिवार्पणं

बिल्वाणां दर्शनं पुण्यं स्पर्शनं पापनाशनं
अघोर पापसंहारम् ऐकबिल्वं शिवार्पणं

सहस्रवेद पाटेषु ब्रह्मस्तापन मुच्यते
अनेकव्रत कोटीनाम् ऐकबिल्वं शिवार्पणं

अन्नदान सहस्रेषु सहस्रोप नयनं तधा
अनेक जन्मपापानि ऐकबिल्वं शिवार्पणं

बिल्वस्तोत्रमिदं पुण्यं यः पठेश्शिव सन्निधौ
शिवलोकमवाप्नोति ऐकबिल्वं शिवार्पणं

बिल्वाष्टकम लिरिक्स अंग्रेजी में (Bilvashtakam Lyrics In English)

Advertisement

Tridalam Trigunaakaram, Trinetram Cha Triyaayudham,
Trijanma Paapasamhaaram Aikabilvam Shivaarpanam.

Trishaakhaish Bilvapatraishcha, Achchidraih Komalaih Shubhaih,
Tavapoojaam Karishyaami Aikabilvam Shivaarpanam.

Koti Kanyaa Mahaadaanam, Tilaparvat Kotayah,
Kaanchanam Ksheeladaanena Aikabilvam Shivaarpanam.

Kaashikshetra Nivaasam Cha, Kaalabhairava Darshanam,
Prayaage Maadhavam Drishtvaa Aikabilvam Shivaarpanam.

Induvaare Vratam Sthitvaa, Niraahaaro Maheshvaraah,
Naktam Haushyaami Devesha Aikabilvam Shivaarpanam.

Raamalinga Pratishthaa Cha, Vaivaahik Kritam Tathaa,
Tataakaanicha Sandhaanam Aikabilvam Shivaarpanam.

Akhanda Bilvapatram Cha, Aayutam Shivapoojanam,
Kritam Naama Sahasrena Aikabilvam Shivaarpanam.

Umayaa Sahadevesha, Nandi Vaahanameva Cha,
Bhasmalepan Sarvaangam Aikabilvam Shivaarpanam.

Saalagraameshu Vipraanaam, Tataakam Dashakoo Payoh,
Yajnakoti Sahasrascha Aikabilvam Shivaarpanam.

Danti Koti Sahasreshu, Ashwamedh Shatakratau,
Kotikanyaa Mahaadaanam Aikabilvam Shivaarpanam.

Bilvaanaam Darshanam Punyam, Sparshanam Paapanashanam,
Aghor Paapasamhaaram Aikabilvam Shivaarpanam.

Sahasraved Paateshu, Brahmatapaan Muchyate,
Anekavrat Kotinaam Aikabilvam Shivaarpanam.

Annadaan Sahasreshu, Sahasrop Nayanam Tathaa,
Anek Janma Paapaani Aikabilvam Shivaarpanam.

Bilvastotramidam Punyam, Yah Pathe Shiva Sannidhau,
Shivalokam Avaapnoti Aikabilvam Shivaarpanam.


यह स्तोत्र भी देखे


बिल्वाष्टकम लिरिक्स पीडीएफ (Bilvashtakam Lyrics PDF)

बिल्वाष्टकम लिरिक्स वीडियो (Bilvashtakam Lyrics Video)

बिल्वाष्टकम लिरिक्स से सम्बंधित प्रश्न (Bilvashtakam Lyrics FAQ)

Advertisement

बिल्वाष्टकम लिरिक्स क्या है ?

(Bilvashtakam Lyrics) भगवान शिव के लिए एक स्तोत्र है जो बेल पत्रों के महत्व का वर्णन करता है। यह स्तोत्र भक्तों को भगवान शिव की कृपा प्राप्त करने में मदद करता है। यह मंत्र भगवान शिव के भक्तों के लिए एक लोकप्रिय मंत्र है और यह उन्हें प्रेरणा और शक्ति प्रदान करता है।

बिल्वाष्टकम लिरिक्स क्यों किया जाता है ?

(Bilvashtakam Lyrics) स्तोत्र का पाठ भगवान शिव का आशीर्वाद प्राप्त करने के लिए किया जाता है।

बिल्वाष्टकम लिरिक्स किस भाषा में है ?

बिल्वाष्टकम लिरिक्स संस्कृत भाषा में है।

बिल्वाष्टकम लिरिक्स किसको समर्पित है ?

बिल्वाष्टकम लिरिक्स भगवान शिव को समर्पित एक मंत्र स्तोत्र है।

बिल्वाष्टकम लिरिक्स को किसके द्वारा गाया गया है ?

बिल्वाष्टकम लिरिक्स को  S.P. Balasubrahmaniam ने अपनी आवाज दी है

आज का हमारा लेख पढ़ने के लिए हम आपकी सराहना करते हैं। कृपया अपने अनुभव हमसे साझा करने के लिए हमारे facebook group पर जुड़े और हमारे facebook page को like करे। अगर आप इस लेख में कुछ सुधार चाहते है, तो कृपया comment के माध्यम से हमसे संपर्क कर सकते है।

disclaimer

इस पोस्ट में लिखी गयी सारी जानकारियां धार्मिक और सामाजिक मान्यताओं पर आधारित है, कृपया इसे विशेषग्य की सलाह न समझे एवं poojaaarti.com किसी भी जानकारी की पुष्टि नहीं करता है और किसी भी आरती, भजन या कथा को करवाने की विधियों के लिए अपने नजदीकी विशेषग्य की राय ले। 

Updated on May 11, 2024

Leave a Comment