श्री लक्ष्मीष्टोत्तर शतनामावलि (108 Mata Lakshmi Names) माता लक्ष्मी को समर्पित 108 शक्तिशाली मंत्र है। माँ लक्ष्मी के इन 108 नाम मंत्रों का जाप करने से माँ लक्ष्मी को शीघ्र प्रसन्न किया जा सकता है। माँ लक्ष्मी के आशीर्वाद मात्र से ही हम सुख-समृद्धि और धन-धान्य से पूर्ण हो जाते है। माँ लक्ष्मी का यह मंत्र का जाप किसी भी दिन किया जा सकता है लेकिन विशेषकर शुक्रवार के दिन किया जाना चाहिए क्योंकि यह दिन माँ लक्ष्मी का दिन होता है और माँ लक्ष्मी शीघ्र ही प्रसन्न हो जाती है।
विषय सूची
श्री लक्ष्मीष्टोत्तर शतनामावलि (108 Mata Lakshmi Names)
ॐ प्रकृत्यै नमः ॥
ॐ विकृत्यै नमः ॥
ॐ विद्यायै नमः ॥
ॐ सर्वभूतहितप्रदायै नमः ॥
ॐ श्रद्धायै नमः ॥
ॐ विभूत्यै नमः ॥
ॐ सुरभ्यै नमः ॥
ॐ परमात्मिकायै नमः ॥
ॐ वाचे नमः ॥
ॐ पद्मालयायै नमः ॥ 10 ॥
ॐ पद्मायै नमः ॥
ॐ शुचये नमः ॥
ॐ स्वाहायै नमः ॥
ॐ स्वधायै नमः ॥
ॐ सुधायै नमः ॥
ॐ धन्यायै नमः ॥
ॐ हिरण्मय्यै नमः ॥
ॐ लक्ष्म्यै नमः ॥
ॐ नित्यपुष्टायै नमः ॥
ॐ विभावर्यै नमः ॥ 20 ॥
ॐ अदित्यै नमः ॥
ॐ दित्ये नमः ॥
ॐ दीपायै नमः ॥
ॐ वसुधायै नमः ॥
ॐ वसुधारिण्यै नमः ॥
ॐ कमलायै नमः ॥
ॐ कान्तायै नमः ॥
ॐ कामाक्ष्यै नमः ॥
ॐ क्ष्रीरोधसंभवाम् नमः ॥
ॐ क्रोधसंभवायै नमः ॥ 30 ॥
ॐ अनुग्रहप्रदायै नमः ॥
ॐ बुद्धये नमः ॥
ॐ अनघायै नमः ॥
ॐ हरिवल्लभायै नमः ॥
ॐ अशोकायै नमः ॥
ॐ अमृतायै नमः ॥
ॐ दीप्तायै नमः ॥
ॐ लोकशोकविनाशिन्यै नमः ॥
ॐ धर्मनिलयायै नमः ॥
ॐ करुणायै नमः ॥ 40 ॥
ॐ लोकमात्रे नमः ॥
ॐ पद्मप्रियायै नमः ॥
ॐ पद्महस्तायै नमः ॥
ॐ पद्माक्ष्यै नमः ॥
ॐ पद्मसुन्दर्यै नमः ॥
ॐ पद्मोद्भवायै नमः ॥
ॐ पद्ममुख्यै नमः ॥
ॐ पद्मनाभप्रियायै नमः ॥
ॐ रमायै नमः ॥
ॐ पद्ममालाधरायै नमः ॥ 50 ॥
ॐ देव्यै नमः ॥
ॐ पद्मिन्यै नमः ॥
ॐ पद्मगन्धिन्यै नमः ॥
ॐ पुण्यगन्धायै नमः ॥
ॐ सुप्रसन्नायै नमः ॥
ॐ प्रसादाभिमुख्यै नमः ॥
ॐ प्रभायै नमः ॥
ॐ चन्द्रवदनायै नमः ॥
ॐ चन्द्रायै नमः ॥
ॐ चन्द्रसहोदर्यै नमः ॥ 60 ॥
ॐ चतुर्भुजायै नमः ॥
ॐ चन्द्ररूपायै नमः ॥
ॐ इन्दिरायै नमः ॥
ॐ इन्दुशीतलायै नमः ॥
ॐ आह्लादजनन्यै नमः ॥
ॐ पुष्टयै नमः ॥
ॐ शिवायै नमः ॥
ॐ शिवकर्यै नमः ॥
ॐ सत्यै नमः ॥
ॐ विमलायै नमः ॥ 70 ॥
ॐ विश्वजनन्यै नमः ॥
ॐ तुष्टयै नमः ॥
ॐ दारिद्र्यनाशिन्यै नमः ॥
ॐ प्रीतिपुष्करिण्यै नमः ॥
ॐ शान्तायै नमः ॥
ॐ शुक्लमाल्यांबरायै नमः ॥
ॐ श्रियै नमः ॥
ॐ भास्कर्यै नमः ॥
ॐ बिल्वनिलयायै नमः ॥
ॐ वरारोहायै नमः ॥ 80 ॥
ॐ यशस्विन्यै नमः ॥
ॐ वसुन्धरायै नमः ॥
ॐ उदारांगायै नमः ॥
ॐ हरिण्यै नमः ॥
ॐ हेममालिन्यै नमः ॥
ॐ धनधान्यकर्ये नमः ॥
ॐ सिद्धये नमः ॥
ॐ स्त्रैणसौम्यायै नमः ॥
ॐ शुभप्रदाये नमः ॥
ॐ नृपवेश्मगतानन्दायै नमः ॥ 90 ॥
ॐ वरलक्ष्म्यै नमः ॥
ॐ वसुप्रदायै नमः ॥
ॐ शुभायै नमः ॥
ॐ हिरण्यप्राकारायै नमः ॥
ॐ समुद्रतनयायै नमः ॥
ॐ जयायै नमः ॥
ॐ मंगळा देव्यै नमः ॥
ॐ विष्णुवक्षस्स्थलस्थितायै नमः ॥
ॐ विष्णुपत्न्यै नमः ॥
ॐ प्रसन्नाक्ष्यै नमः ॥ 100 ॥
ॐ नारायणसमाश्रितायै नमः ॥
ॐ दारिद्र्यध्वंसिन्यै नमः ॥
ॐ देव्यै नमः ॥
ॐ सर्वोपद्रव वारिण्यै नमः ॥
ॐ नवदुर्गायै नमः ॥
ॐ महाकाल्यै नमः ॥
ॐ ब्रह्माविष्णुशिवात्मिकायै नमः ॥
ॐ त्रिकालज्ञानसंपन्नायै नमः ॥ 108 ॥
॥ इति श्रीलक्ष्मीष्टोत्तरशतनामावलिः सम्पूर्णा ॥
श्री लक्ष्मीष्टोत्तर शतनामावलि अंग्रेजी में (108 Mata Lakshmi Names In English)
Om Vikrityai Namah ॥
Om Prakrityai Namah ॥
Om Vidyayai Namah ॥
Om Sarvabhutahitapradayai Namah ॥
Om Shraddhayai Namah ॥
Om Vibhutyai Namah ॥
Om Surabhyai Namah ॥
Om Paramatmikayai Namah ॥
Om Vache Namah ॥
Om Padmalayayai Namah ॥ 10 ॥
Om Swadhayai Namah ॥
Om Padmayai Namah ॥
Om Shuchaye Namah ॥
Om Swahayai Namah ॥
Om Sudhayai Namah ॥
Om Dhanyayai Namah ॥
Om Hiranmayyai Namah ॥
Om Lakshmyai Namah ॥
Om NityaPushtayai Namah ॥
Om Vibhavaryai Namah ॥ 20 ॥
Om Adityai Namah ॥
Om Dityai Namah ॥
Om Dipayai Namah ॥
Om Vasudhayai Namah ॥
Om Vasudharinyai Namah ॥
Om Kamalayai Namah ॥
Om Kantayai Namah ॥
Om Kamakshyai Namah ॥
Om Kshirodhasambhavam Namah ॥
Om Krodhasambhavayai Namah ॥ 30 ॥
Om Anugrahapradayai Namah ॥
Om Buddhaye Namah ॥
Om Anaghayai Namah ॥
Om Harivallabhyai Namah ॥
Om Ashokayai Namah ॥
Om Amritayai Namah ॥
Om Diptayai Namah ॥
Om Lokashokavinashinyai Namah ॥
Om Dharmanilayayai Namah ॥
Om Karunayai Namah ॥ 40 ॥
Om Lokamatre Namah ॥
Om Padmapriyayai Namah ॥
Om Padmahastayai Namah ॥
Om Padmakshyai Namah ॥
Om Padmasundaryai Namah ॥
Om Padmodbhavayai Namah ॥
Om Padmamukhyai Namah ॥
Om Padmanabhapriyayai Namah ॥
Om Ramayai Namah ॥
Om Padmamaladharayai Namah ॥ 50 ॥
Om Devyai Namah ॥
Om Padminyai Namah ॥
Om Padmagandhinyai Namah ॥
Om Punyagandhayai Namah ॥
Om Suprasannayai Namah ॥
Om Prasadabhimukhyai Namah ॥
Om Prabhayai Namah ॥
Om Chandravadanayai Namah ॥
Om Chandrayai Namah ॥
Om Chandrasahodaryai Namah ॥ 60 ॥
Om Chaturbhujayai Namah ॥
Om Chandrarupayai Namah ॥
Om Indirayai Namah ॥
Om Indushitalayai Namah ॥
Om Ahladajananyai Namah ॥
Om Pushtayai Namah ॥
Om Shivayai Namah ॥
Om Shivakaryai Namah ॥
Om Satyai Namah ॥
Om Vimalayai Namah ॥ 70 ॥
Om Vishwajananyai Namah ॥
Om Tushtayai Namah ॥
Om Daridryanashinyai Namah ॥
Om Pritipushkarinyai Namah ॥
Om Shantayai Namah ॥
Om Shuklamalyambarayai Namah ॥
Om Shriyai Namah ॥
Om Bhaskaryai Namah ॥
Om Bilvanilayayai Namah ॥
Om Vararohayai Namah ॥ 80 ॥
Om Yashaswinyai Namah ॥
Om Vasundharayai Namah ॥
Om Udarangayai Namah ॥
Om Harinyai Namah ॥
Om Hemamalinyai Namah ॥
Om Dhanadhanyakaryai Namah ॥
Om Siddhaye Namah ॥
Om Strainasoumyayai Namah ॥
Om Shubhapradayai Namah ॥
Om Nripaveshmagatanandayai Namah ॥ 90 ॥
Om Varalakshmyai Namah ॥
Om Vasupradayai Namah ॥
Om Shubhayai Namah ॥
Om Hiranyaprakarayai Namah ॥
Om Samudratanayayai Namah ॥
Om Jayayai Namah ॥
Om Mangala Devyai Namah ॥
Om Vishnuvakshassthalasthitayai Namah ॥
Om Vishnupatnyai Namah ॥
Om Prasannakshyai Namah ॥ 100 ॥
Om Narayanasamashritayai Namah ॥
Om Daridryadhwamsinyai Namah ॥
Om Devyai Namah ॥
Om Sarvopadrava Varinyai Namah ॥
Om Navadurgayai Namah ॥
Om Mahakalyai Namah ॥
Om Brahmavishnushivatmikayai Namah ॥
Om Trikalajnanasampannayai Namah ॥ 108 ॥
श्री लक्ष्मीष्टोत्तर शतनामावलि (108 Mata Lakshmi Names) Pdf
यह भी देखे
श्री लक्ष्मीष्टोत्तर शतनामावलि वीडियो (108 Mata Lakshmi Names Video)
सभी देवी देवताओं के भक्ति गीत, भजन, मन्त्र और स्त्रोत के Lyrics Hindi + Lyrics English + Video + PDF के लिए poojaaarti.com पर visit करे।
आज का हमारा लेख पढ़ने के लिए हम आपकी सराहना करते हैं। कृपया अपने अनुभव हमसे साझा करने के लिए हमारे facebook group पर जुड़े और हमारे facebook page को like करे। अगर आप इस लेख में कुछ सुधार चाहते है, तो कृपया comment के माध्यम से हमसे संपर्क कर सकते है।
इस पोस्ट में लिखी गयी सारी जानकारियां धार्मिक और सामाजिक मान्यताओं पर आधारित है, कृपया इसे विशेषग्य की सलाह न समझे एवं poojaaarti.com किसी भी जानकारी की पुष्टि नहीं करता है और किसी भी आरती, भजन या कथा को करवाने की विधियों के लिए अपने नजदीकी विशेषग्य की राय ले।
किशन इजारदार एक ब्लॉगर है, जिनका ब्लॉग बनाने का उदेश्य यह है कि, poojaaarti.com की website के माध्यम से भक्ति से जुड़े हुए लोगो को एक ही जगह में देवी देवताओ से संबंधित समस्त जानकारी हिंदी वा अन्य भाषा में उपलब्ध करा सके.