नारायण स्तोत्र (Narayan Stotra)

नारायण स्तोत्र (Narayan Stotra) एक संस्कृत स्तोत्र है जो भगवान विष्णु की स्तुति करता है। यह स्तोत्र भगवान विष्णु को समर्पित है।नारायण स्तोत्र एक शक्तिशाली स्तोत्र है इस स्तोत्र का पाठ करने से भगवान विष्णु का आशीर्वाद प्राप्त होता है और हमारी सभी मनोकामनाएं पूर्ण होती है।

नारायण स्तोत्र लिरिक्स (Narayan Stotra Lyrics)

नारायण नारायण जय गोविन्द हरे ॥
नारायण नारायण जय गोपाल हरे ॥

करुणापारावार वरुणालयगम्भीर नारायण ॥ 1 ॥
घननीरदसङ्काश कृतकलिकल्मषनाशन नारायण ॥ 2 ॥

यमुनातीरविहार धृतकौस्तुभमणिहार नारायण ॥ 3 ॥
पीताम्बरपरिधान सुरकल्याणनिधान नारायण ॥ 4 ॥

मञ्जुलगुञ्जाभूष मायामानुषवेष नारायण ॥ 5 ॥
राधाधरमधुरसिक रजनीकरकुलतिलक नारायण ॥ 6 ॥

मुरलीगानविनोद वेदस्तुतभूपाद नारायण ॥ 7 ॥
बर्हिनिबर्हापीड नटनाटकफणिक्रीड नारायण ॥ 8 ॥

वारिजभूषाभरण राजीवरुक्मिणीरमण नारायण ॥ 9 ॥
जलरुहदलनिभनेत्र जगदारम्भकसूत्र नारायण ॥ 10 ॥

पातकरजनीसंहार करुणालय मामुद्धर नारायण ॥ 11 ॥
अघ बकहयकंसारे केशव कृष्ण मुरारे नारायण ॥ 12 ॥

हाटकनिभपीताम्बर अभयं कुरु मे मावर नारायण ॥ 13 ॥
दशरथराजकुमार दानवमदसंहार नारायण ॥ 14 ॥

गोवर्धनगिरि रमण गोपीमानसहरण नारायण ॥ 15 ॥
सरयुतीरविहार सज्जन​ऋषिमन्दार नारायण ॥ 16 ॥

विश्वामित्रमखत्र विविधवरानुचरित्र नारायण ॥ 17 ॥
ध्वजवज्राङ्कुशपाद धरणीसुतसहमोद नारायण ॥ 18 ॥

जनकसुताप्रतिपाल जय जय संस्मृतिलील नारायण ॥ 19 ॥
दशरथवाग्धृतिभार दण्डक वनसञ्चार नारायण ॥ 20 ॥

मुष्टिकचाणूरसंहार मुनिमानसविहार नारायण ॥ 21 ॥
वालिविनिग्रहशौर्य वरसुग्रीवहितार्य नारायण ॥ 22 ॥

मां मुरलीकर धीवर पालय पालय श्रीधर नारायण ॥ 23 ॥
जलनिधि बन्धन धीर रावणकण्ठविदार नारायण ॥ 24 ॥

ताटकमर्दन राम नटगुणविविध सुराम नारायण ॥ 25 ॥
गौतमपत्नीपूजन करुणाघनावलोकन नारायण ॥ 26 ॥

सम्भ्रमसीताहार साकेतपुरविहार नारायण ॥ 27 ॥
अचलोद्धृतचञ्चत्कर भक्तानुग्रहतत्पर नारायण ॥ 28 ॥

नैगमगानविनोद रक्षित सुप्रह्लाद नारायण ॥ 29 ॥
भारत यतवरशङ्कर नामामृतमखिलान्तर नारायण ॥ 30 ॥

नारायण स्तोत्र लिरिक्स अंग्रेजी में (Narayan Stotra Lyrics In English)

Advertisement

Narayaṇ Narayaṇ Jay Govind Hare ॥
Narayaṇ Narayaṇ Jay Gopal Hare ॥

Karunaparavar Varunalayagambhir Narayaṇ ॥ 1 ॥
Ghananiradasankash Krtakalikalmashanashan Narayaṇ ॥ 2 ॥

Yamunatiravihar DhrtakowstubhamanIhar Narayaṇ ॥ 3 ॥
Pitambaraparidhan Surakalyananidhan Narayaṇ ॥ 4 ॥

Manjulagunjabhush Mayamanushavesh Narayaṇ ॥ 5 ॥
Radhadharamadhurasik Rajanikarakulatilak Narayaṇ ॥ 6 ॥

Muraliganavinod Vedastutabhupad Narayaṇ ॥ 7 ॥
Barhinibarhaapiḍ NatanatakaphanIkriḍ Narayaṇ ॥ 8 ॥

Varijabhushabharaṇ RajivarukminIiramaṇ Narayaṇ ॥ 9 ॥
Jalaruhadalanibhanetr Jagadarambhakasutr Narayaṇ ॥ 10 ॥

Patakarajanisamhar Karunalay Mamuddhar Narayaṇ ॥ 11 ॥
Agh Bakahayakamsare Keshav Krshṇ Murare Narayaṇ ॥ 12 ॥

Haatakanibhapitambar Abhayam Kuru Me Mavar Narayaṇ ॥ 13 ॥
Dasharatharajakumar Danavamadasamhar Narayaṇ ॥ 14 ॥

Govardhanagiri Ramaṇ Gopimanasaharaṇ Narayaṇ ॥ 15 ॥
Sarayutiravihar Sajjana​rshimandar Narayaṇ ॥ 16 ॥

Vishvamitramakhatr Vividhavaranucharitr Narayaṇ ॥ 17 ॥
Dhvajavajrankushapad DharanIisutasahamod Narayaṇ ॥ 18 ॥

Janakasutapratipal Jay Jay Samsmtilil Narayaṇ ॥ 19 ॥
Dasharathavagdhrtibhar Daṇdak Vanasanchar Narayaṇ ॥ 20 ॥

MushtIkachanuurasamhar Munimanasavihar Narayaṇ ॥ 21 ॥
Valivinigrahashowry Varasugrivahitary Narayaṇ ॥ 22 ॥

Man Muralikar Dhivar Palay Palay Shridhar Narayaṇ ॥ 23 ॥
Jalanidhi Bandhan Dhir Ravanakaṇthavidar Narayaṇ ॥ 24 ॥

Tatakamardan Ram Natagunavividh Suram Narayaṇ ॥ 25 ॥
Gowtamapatnipujan Karunaaghanavalokan Narayaṇ ॥ 26 ॥

Sambhramasitahar Saketapuravihar Narayaṇ ॥ 27 ॥
Achaloddhrtachanchatkar Bhaktanugrahatatpar Narayaṇ ॥ 28 ॥

Naigamagaanavinod Rakshit Suprahlad Narayaṇ ॥ 29 ॥
Bhaarat Yatavarashankar Namamrtamakhilantar Narayaṇ ॥ 30 ॥

नारायण स्तोत्र वीडियो (Narayan Stotra Video)

नारायण स्तोत्र विधि (Narayan Stotra Vidhi)

  1. एक स्वच्छ और एकांत स्थान पर बैठ जाएं।
  2. भगवान विष्णु की मूर्ति या तस्वीर आपने सामने रखे।
  3. एक माला लेकर भगवान विष्णु का ध्यान करें।
  4. नारायण स्तोत्र का पाठ करे।
  5. नारायण स्तोत्र का पाठ करते समय मन को शांत रखे।
  6. नारायण स्तोत्र का पाठ करने के बाद भगवान से प्रार्थना करे।

नारायण स्तोत्र लाभ (Narayan Stotra Benefits)

Advertisement
  • नारायण स्तोत्र का पाठ करने से भगवान विष्णु का आशीर्वाद प्राप्त होता है।
  • नारायण स्तोत्र का पाठ करने से हमारे जीवन में सुख और शांति बनी रहती है।
  • इस स्तोत्र का पाठ करने से मन शांत रहता है
  • इस स्तोत्र का पाठ करने से हमें सभी कार्यो में सफलता प्राप्त होती है।
  • नारायण स्तोत्र का पाठ करने से भगवान की कृपा प्राप्त होती है और मनोकामनाएं पूर्ण होती है

नारायण स्तोत्र पीडीएफ (Narayan Stotra PDF)


यह स्तोत्र भी देखे


नारायण स्तोत्र से जुड़े कुछ प्रश्न (Narayan Stotra FAQ)

नारायण स्तोत्र (Narayan Stotra) किसको समर्पित है ?

नारायण स्तोत्र भगवान विष्णु को समर्पित है।

नारायण स्तोत्र (Narayan Stotra) का पाठ किस समय करना चाहिए?

नारायण स्तोत्र का पाठ सुबह जल्दी उठकर या शाम करना चाहिए।

नारायण स्तोत्र (Narayan Stotra) का पाठ करते समय किन बातो का ध्यान रखना चाहिए ?

नारायण स्तोत्र का पाठ करते समय हमें कुछ बातो का ध्यान रखना चाहिए। मन को एकाग्र और शांत रखना चाहिए।भगवान विष्णु के प्रति पूर्ण भक्ति रखना चाहिए। पाठ करते समय स्वच्छ कपड़े पहनें चाहिए।

नारायण स्तोत्र (Narayan Stotra) के पाठ से क्या लाभ होता है ?

नारायण स्तोत्र के पाठ से भगवान विष्णु के प्रति भक्ति बढ़ती है।व्यक्ति के अंदर सकारात्मक विचार और ऊर्जा का संचार होता है। इस स्तोत्र के पाठ से जीवन में सुख, शांति और समृद्धि आती है। इस स्तोत्र का पाठ करने से हमें भगवान विष्णु का आशीर्वाद प्राप्त होता है

आज का हमारा लेख पढ़ने के लिए हम आपकी सराहना करते हैं। कृपया अपने अनुभव हमसे साझा करने के लिए हमारे facebook group पर जुड़े और हमारे facebook page को like करे। अगर आप इस लेख में कुछ सुधार चाहते है, तो कृपया comment के माध्यम से हमसे संपर्क कर सकते है।

disclaimer

इस पोस्ट में लिखी गयी सारी जानकारियां धार्मिक और सामाजिक मान्यताओं पर आधारित है, कृपया इसे विशेषग्य की सलाह न समझे एवं poojaaarti.com किसी भी जानकारी की पुष्टि नहीं करता है और किसी भी आरती, भजन या कथा को करवाने की विधियों के लिए अपने नजदीकी विशेषग्य की राय ले। 

Updated on May 11, 2024

Advertisement

Leave a Comment